Torische lenzen

Wat zijn torische lenzen?

Torische lenzen worden ook wel cilindrische lenzen genoemd. De contactlenzen corrigeren de cylindrische afwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het zijn contactlenzen met een cilinder en compenseren een cilinderafwijking. Torische lenzen verhelpen de kromming van het hoornvlies of de lens in je oog. Een cilinderafwijking wordt optimaal gecorrigeerd met de contactlens, waardoor je de hele dag door stabiel en scherp zicht hebt.

Astigmatische ogen zijn vaak niet helemaal rond, maar meer ovaal. Dit betekent dat sferische lenzen niet comfortabel op het oog zitten en wazig zicht veroorzaken. Astigmatisme komt vaak voor in combinatie met bijziendheid of verziendheid. Naast de normale sterkte dien je rekening te houden met een cilindersterkte. Deze lenzen worden voorgeschreven door je arts.

Welke soorten torische lenzen zijn er?

Torische contactlenzen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo heb je de keuze uit torische daglenzen, torische weeklenzen, torische maandlenzen en zelfs kleurlenzen. Ook kun je kiezen uit contactlenzen van bekende merken zoals Acuvue, Dailies en Biotrue.

Belangrijke aandachtspunten

  • Bij een torische lens is de pasvorm van de lens cruciaal.
  • De contactlenzen hebben een bepaalde richting en moeten goed op het oog passen.
  • Dikke en dunne vlakken en dikkere en zwaardere lenzen zorgen ervoor dat de lenzen goed op hun plek blijven zitten.
  • Lenzen voor astigmatisme of torische lenzen corrigeren beide de astigmatische oogafwijking.


Harde torische lenzen blijven beter op hun plek liggen, maar hebben meer tijd nodig om zich aan te passen aan de ogen. Ook kunnen ze droger aanvoelen. Zachte torische lenzen zijn gemakkelijker te hanteren en comfortabeler maar dienen zorgvuldig aangemeten te worden om ervoor te zorgen dat ze op het oog blijven zitten.

Wat kosten torische lenzen?

De prijs van torische lenzen hangt af van een aantal factoren. Ten eerste het type lenzen die je draagt en ten tweede de winkel waar je ze koopt. Voor de meest actuele prijzen van torische lenzen kun je ons uitgebreide aanbod bekijken. Wist je overigens dat online lenzen bestellen heel gemakkelijk is en je bovendien de lenzen bij een opticien in de buurt kunt ophalen? Zo voorkom je eventuele verzendkosten.

Onze populairste torische lenzen

Bekijk onze best verkochte lenzen hieronder:
1. EyeDefinition PURE Toric
2. 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism
3. Acuvue Oasys for Astigmatism

Waar torische lenzen kopen?

Lenzen met een cilinder kun je zowel online als in de winkel kopen. Bij het bestellen van deze soort lenzen moet je de juiste sterkte en soms ook de diameter en basiscurve invullen. Wanneer je deze weet kun je je lenzen voordeliger online bestellen en worden ze snel bij je thuis geleverd.

Torische lenzen online bestellen

LensOnline is een van de grootste online aanbieders van contactlenzen en lenzenvloeistof van Europa. Wij bieden 100% originele lenzen van bekende fabrikanten aan. Dankzij onze samenwerkingen met meer dan 120 contactlensspecialisten verspreid over Nederland en België kunnen wij de beste service aanbieden. Maak een afspraak voor een lenscontrole bij een opticien bij jou in de buurt. Bestel je lenzen online bij LensOnline en profiteer direct van de service die je gewend bent van de opticien.

Heb je meer informatie nodig over het online bestellen van contactlenzen? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Aan het laden...