Maandlenzen

Bekijk hier de top 10 van de beste maandlenzen van 2023

Wat zijn maandlenzen?

Maandlenzen zijn zachte lenzen en kunnen tot dertig opeenvolgende dagen gedragen worden. Na een maand dragen dien je de lenzen te vervangen. Het is bij deze contactlenzen belangrijk om ze dagelijks goed te reinigen met lenzenvloeistof en 's nachts te bewaren in een passende lenzenvloeistof.

Het schoonmaken en bewaren van maandlenzen hoeft niet veel tijd te kosten. Wrijf je lenzen zachtjes schoon tussen je vingers met een multi-purpose vloeistof en bewaar ze in een lenzendoosje met lenzenvloeistof.

Maandlenzen zijn een voordelig alternatief voor daglenzen. Met slechts een paar heb je tot 30 dagen scherp zicht. Dit maakt maandlenzen de populairste soort contactlenzen in Nederland. Met maandlenzen kun je genieten van scherp zicht zonder je zorgen te maken over het vervangen van de lenzen. Het meeste gemak en comfort haal je uit de lenzen door ze iedere maand te vervangen.

Welke soorten maandlenzen zijn er?

Maandlenzen zijn in allerlei soorten en merken verkrijgbaar. De bekendste merken maandlenzen zijn onder andere Air Optix, EyeDefinition en Biofinity. Ook zijn ze geschikt voor verschillende oogafwijkingen. Zo bestaan er sferische maandlenzen, torische maandlenzen en multifocale maandlenzen. Ook zijn ze er in verschillende lensmaterialen zoals hydrogel en silicone-hydrogel.

Wanneer maandlenzen kiezen?

De voordelen van maandlenzen:

  • Maandlenzen zijn een stuk voordeliger dan daglenzen. Als je dagelijks lenzen draagt ben je een stuk voordeliger uit. Ze bieden een betere prijs-kwaliteitsverhouding. Desondanks ervaar je altijd een scherp en helder zicht.
  • Met een vervangingsfrequentie van twaalf keer per jaar bespaar je tijd.
  • De lenzen zijn ook verkrijgbaar als kleurlenzen. Deze veranderen de natuurlijke kleur van de ogen.

Wat kosten maandlenzen?

Maandlenzen bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hoeveel de lenzen precies kosten is afhankelijk van het type lenzen die je draagt en waar je ze koopt. Voor de meest actuele prijzen van maandlenzen kun je ons uitgebreide aanbod bekijken.

Onze populairste maandlenzen

Bekijk onze best verkochte lenzen hieronder:
1. EyeDefinition Performance
2. Biofinity 
3. Air Optix Aqua

Benieuwd naar de top 10 beste maandlenzen van 2023? Lees dan snel dit blogartikel!

Waar maandlenzen kopen?

Maandelijkse lenzen zijn online verkrijgbaar ook in fysieke winkels. Wanneer je je sterkte weet, kun je je lenzen voordeliger online bestellen en worden ze snel bij je thuis geleverd.

Maandlenzen online bestellen

LensOnline is een van de grootste online aanbieders van contactlenzen en lenzenvloeistof van Europa. Wij bieden 100% originele lenzen van bekende fabrikanten aan. Dankzij onze samenwerkingen met meer dan 120 contactlensspecialisten verspreid over Nederland en België kunnen wij de beste service aanbieden. Maak een afspraak voor een lenscontrole bij een opticien bij jou in de buurt. Bestel je lenzen online bij LensOnline en profiteer direct van de service die je gewend bent van de opticien.

Heb je meer informatie nodig over het online bestellen van contactlenzen? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Aan het laden...