Multifocale lenzen

Bekijk hier de top 10 van de beste multifocale lenzen van 2023

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale contactlenzen corrigeren twee oogafwijkingen: bijziendheid of verziendheid en ouderdomsverziendheid (presbyopie). Met zachte multifocale lenzen zie je van zowel dichtbij als veraf scherp. De contactlenzen vormen een uitstekend alternatief voor varifocale en bifocale lenzen en zijn zo ontwikkeld dat je op alle afstanden goed kunt zien. Hierdoor heb je geen multifocale bril meer nodig.

De lenzen zijn zo ontwikkeld dat een lens verschillende sterktes heeft. Het corrigeert je zicht voor zowel dichtbij als veraf en alle afstanden er tussenin. Door de hersenen wordt automatisch gekozen voor de sterkte waarmee je scherp en helder zicht hebt.

Multifocale lenzen corrigeren je zicht als je last hebt van presbyopie (ouderdomsverziendheid). Presbyopie komt in het algemeen meestal voor bij mensen van 40 jaar en ouder, maar kan ook bij jongere mensen voorkomen. Dit komt doordat oogspieren naarmate we ouder worden verslappen en de ooglens zich niet goed meer kan aanspannen. Hierdoor is het lastiger om objecten die zich op kleine afstand bevinden te zien. Dit zorgt voor slechter zicht.

Welke soorten multifocale lenzen zijn er?

Net als andere soorten lenzen, zijn multifocale lenzen verkrijgbaar in meerdere soorten. Je kunt kiezen uit daglenzen, weeklenzen en maandlenzen van verschillende grote en betrouwbare merken. Bekende merken multifocale contactlenzen zijn Proclear, EyeDefinition, Acuvue en Biofinity. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen. Multifocale lenzen van silicone hydrogel materiaal zijn bijvoorbeeld ideaal voor lensdragers met droge ogen.

Wanneer multifocale lenzen kiezen?

De voordelen van multifocale contactlenzen:

  • Als je last hebt van ouderdomsverziendheid is het belangrijk om dit te corrigeren. Presbyopie begint met een lichte vertroebeling van het zicht, wat steeds verslechtert. Door op tijd een leesbril te gebruiken of multifocale lenzen te dragen voorkom je dat jouw ogen zich meer moeten inspannen en je hoofdpijn krijgt.
  • Met een multifocale lens kun je objecten van zowel dichtbij als veraf goed zien. Een leesbril is dan overbodig.

Wat kosten multifocale lenzen?

De prijs van multifocale lenzen hangt af van welke type je wilt kopen en waar je ze koopt. Voor de meest actuele prijzen van multifocale lenzen kun je ons uitgebreide aanbod van bekende merken bekijken. Wist je dat online lenzen bestellen heel gemakkelijk is en je bovendien de lenzen bij een opticien in de buurt kunt ophalen? Zo voorkom je eventuele verzendkosten.

Onze populairste multifocale lenzen

Bekijk onze best verkochte lenzen hieronder:
1. EyeDefinition PURE Multifocal
2. 1-Day Acuvue Moist Multifocal 
3. Biofinity Multifocal

Benieuwd naar de beste multifocale lenzen van 2023? Lees snel dit blogartikel!

Waar multifocale lenzen kopen?

Lenzen voor presbyopie kun je bij de opticien kopen, maar ook voordelig online bestellen. Wanneer je weet welke sterkte je nodig hebt kun je je lenzen voordeliger online bestellen en worden ze snel bij je thuis geleverd.

Multifocale lenzen online bestellen

LensOnline is een van de grootste online aanbieders van contactlenzen en lenzenvloeistof van Europa. Wij bieden 100% originele lenzen van bekende fabrikanten aan. Dankzij onze samenwerkingen met meer dan 120 contactlensspecialisten verspreid over Nederland en België kunnen wij de beste service aanbieden. Maak een afspraak voor een lenscontrole bij een opticien bij jou in de buurt. Bestel je lenzen online bij LensOnline en profiteer direct van de service die je gewend bent van de opticien.

Heb je meer informatie nodig over het online bestellen van contactlenzen? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Aan het laden...