Weekly lenses


Weeklenzen zijn contactlenzen die gedurende een of twee weken al dan niet continu gedragen worden. Ze dienen na 1-2 weken vervangen te worden. Doordat de lenzen wekelijks worden gewisseld voelen de lenzen elke dag fris aan. Zo geniet u elke dag weer van een helder en scherp zicht.

Weeklenzen zijn comfortabel in gebruik. De meeste weeklenzen hebben een hoog zuurstofdoorlaatbaarheid en houden vocht goed vast. Hierdoor zijn ze ideaal voor lensdragers die snel droge ogen ervaren.

Weeklenzen zijn ideaal voor mensen die gemak waarderen. Het is namelijk bij sommige weeklenzen mogelijk om ze dag en nacht te dragen. Dit betekent dat u de lenzen niet elke nacht hoeft te reinigen. Wel raden wij u aan om na te vragen bij uw opticien of dit geschikt is voor u. Wekelijkse contactlenzen zijn verkrijgbaar in sferische lenzen, torische lenzen en multifocale lenzen.

Voordelen van weeklenzen:

  • Weeklenzen zijn gemakkelijk: deze variant contactlenzen hoeft u niet dagelijks te vervangen. Toch zijn weeklenzen erg hygiënisch en voelen ze fris aan. Door de beperkte draagtijd ervaart u minder snel last van vuil op de lens.
  • Onderhoud is niet nodig: weeklenzen kunnen dag en nacht gedragen worden. Hierdoor hoeft u de lenzen niet te onderhouden. Wel zouden wij reinigen aanraden om het draagcomfort te verhogen.
  • Geschikt voor oogafwijkingen: naast sferische lenzen die bijziendheid en verziendheid corrigeren, zijn weeklenzen ook beschikbaar voor mensen met astigmatisme (torische weeklenzen) en multifocale lenzen.
  •  

    Bekijk ons uitgebreide assortiment aan weeklenzen en bestel uw contactlenzen voordelig op LensOnline. Bekende weeklensmerken zijn Acuvue, EyeDefinition en Menicon. Bestel uw contactlenzen online. 

    Loading...