Torische lenzen

Torische lenzen worden ook wel cilindrische lenzen genoemd. Torische lenzen corrigeren de astigmatische oogafwijking. Deze lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heeft u de keuze uit de varianten harde of zachte torische lenzen. En kunt ie kiezen voor daglenzen, maandlenzen of zelfs kleurlenzen om uw astigmatisme te verhelpen.

Torische lenzen zijn contactlenzen met een cilinder en compenseren een cilinderafwijking. Torische contactlenzen corrigeren de kromming van het hoornvlies of de lens in uw oog. Een cilinderafwijking, ook wel astigmatisme, wordt optimaal gecorrigeerd met een torische contactlens.

Astigmatische ogen zijn vaak niet helemaal rond, maar meer ovaal. Dit betekent dat normale sferische lenzen niet comfortabel op uw oog zitten en veroorzaakt wazig zicht. Astigmatisme komt vaak voor in combinatie met bijziendheid of verziendheid. Naast de normale sterkte heeft deze soort contactlens een extra cilindersterkte waar u rekening mee dient te houden. Torische contactlenzen worden voorgeschreven door uw arts.

Belangrijke aandachtspunten torische lenzen

  • Bij torische lenzen is de pasvorm van de lens cruciaal.
  • Torische lenzen hebben een bepaalde richting en moeten goed op uw oog passen.
  • Dikke en dunne vlakken en dikkere en zwaardere lenzen zorgen ervoor dat de lens goed op zijn plek blijft.

  • Harde torische lenzen hebben meer tijd nodig om zich aan te passen aan uw oog. Ook kunnen ze droger en kwetsbaarder zijn en zijn ze in eerste aanschaf een stuk duurder. Zachte torische lenzen daarentegen zijn gemakkelijker en comfortabeler, maar dienen zorgvuldig aangemeten te worden om ervoor te zorgen dat ze op uw oog blijven zitten.

    Torische lenzen bestellen doet u voordelig bij LensOnline. Wij bieden een groot assortiment aan torische lenzen van verschillende merken die uw oogafwijking corrigeren. Bekende contactlensmerken zijn Biotrue, EyeDefinition en Proclear van producenten Bausch & Lomb, CooperVision en LensOnline.

    Aan het laden...